Tequilla

Tequilla

Tequila Shots With Lime And SaltTequilla je tradičním mexickým nápojem, který si získal své příznivce po celém světě. Tento lahodný nápoj se vyrábí v Mexiku, ve městě Tequilla ve státě Jalisco. Vyrábět tequillu je možné pouze v 5 oblastech. Jednou z nich je právě Jalisco, kde se ve velké míře vyskytuje Agave tequilana, která je často označována za Weberovu modrou agáve. Z této rostliny se totiž tequilla vyrábí.

Jedná se o silný destilovaný nápoj, který nejčastěji mívá 38-40% alkoholu. Pokud se lépe podíváte na etiketu mexické tequilly, všimněte si označení NOM. Jedná se o ochrannou známku.

Většina lidí si myslí, že se tequilla vyrábí z kaktusu. To však není pravdou. Tento nápoj se vyrábí z Weberovy modré agáve. Až je tato agáve zralá, tuhé listy této rostliny se osekají ze srdce agáve – tzv. pini. Ta se následně dopraví do palírny. Zde je následně půlena. Rozřezané části vložíme do kotle vytápěného parou. Zde se budou několik hodin vařit. V průběhu dochází ke změně barvy z bílé na hnědou. Vařením vzniká hmota, která se dále lisuje a ředí vodou. Poté necháme tuto hmotu 3 dny v kádích, kde bude pomaloučku kvasit. Po kvašení následuje destilace. Abychom získali opravdu kvalitní tequillu, je nutné nápoj nechat ještě v dubových sudech nechat zrát.
Určitě vás také zajímá, jak poznat tu správnou a originální tequillu od levných náhražek.

Gold Tequila With Salt And LimeZákladem je koupit konkrétní značku. V Mexiku je například nejprodávanější značkou El Jimador. Na etiketě pak zkontrolujte, zda je uvedeno, že je výrobek stoprocentně vyroben z agáve. Tak budete mít jistotu, že pijete pravou tequillu.

Další, o čem se musíme zmínit, je správnost pití tequilly. Zlatá podává s pomerančem a skořicí. V Mexiku se však tímto způsobem tequilla rozhodně nekonzumuje. Stříbrná se nejčastěji pije se solí a zakusuje se k ní citron. Sůl zde má významné opodstatnění. Zadržuje v těle vodu, což jistě v suchém a horském Mexiku jistě oceníte. Citron zase napomáhá odbourávat alkohol z krve. Tequilla se rozhodně nepije vychlazená, ale měla by mít pokojovou teplotu. Pokud se rozhodnete při konzumaci tequilly použít sůl, rozhodně si ji nesypejte na hřeb ruky, ale nesypte ji přímo nápoje. Důležité je také tequillu zapíjet velkým množstvím vody.

O webu

Naše internetová stránka o alkoholu je věnována všem, kteří mají zájem se o alkoholických nápojích dozvědět více. Seznámíme vás s nejvíce nakupovanými alkoholy – jde především o pivo, víno, slivovice. Dále vám přiblížíme také zahraniční produkty, mezi které můžeme zařadit gin, brandy, whisky nebo tequillu. Kromě jejich charakteristik získáte také představu o tom, jak se vyrábí, jak se mají správným způsobem konzumovat či které alkoholické nápoje jsou vhodné k výrobě alkoholických koktejlů. To vše a mnohem více právě zde!