Alkoholium.cz

Suchá, polosuchá, polosladká a sladká vína – máte v nich jasno?

Vína se dají zaškatulkovat podle mnoha kritérií. Jedním z nich je dělení podle zbytkového nezkvašeného cukru na vína suchá, polosuchá, polosladká a sladká. Toto je pro konzumenta vcelku důležité, neboť se podle toho může orientovat v základní chuti vín. Rovněž se dá podle zbytkového nezkvašeného cukru vybrat vhodné víno ke konkrétnímu pokrmu a naopak.

Datum: 16.9.2019 | Rubrika: Alkoholium.cz

Zdroj: Alkoholium.cz

O webu

Naše internetová stránka o alkoholu je věnována všem, kteří mají zájem se o alkoholických nápojích dozvědět více. Seznámíme vás s nejvíce nakupovanými alkoholy – jde především o pivo, víno, slivovice. Dále vám přiblížíme také zahraniční produkty, mezi které můžeme zařadit gin, brandy, whisky nebo tequillu. Kromě jejich charakteristik získáte také představu o tom, jak se vyrábí, jak se mají správným způsobem konzumovat či které alkoholické nápoje jsou vhodné k výrobě alkoholických koktejlů. To vše a mnohem více právě zde!